Leasa bil privat billigt

Välj rätt leasingbil - få ned dina kostnader

Det finns många fördelar med att leasa en bil. Du behöver exempelvis inte ta ett banklån för att köpa loss bilen. Istället så låter du leasingföretaget äga bilen och så hyr du den för en fast månadskostnad i två eller tre år. Om du vill kunna leasa bil privat billigt så finns det många saker du kan tänka på för att få ned kostnaderna.

Välj rätt bil

Detta är den viktigaste punkten och på många sätt den som påverkar den totala kostnaden mest. Olika bilar kostar olika mycket att leasa. Generellt så är det storleken som påverkar hur hög månadskostnaden blir men även varumärke, modell och popularitet kan få priset att bli högre. Mindre bilar kostar nästan alltid mindre och om du dessutom väljer en lite äldre modell så kan du få ännu lägre månadskostnad.

Extrautrustning och tillval

Även här kan du spara in en del pengar. När det kommer till tillval och extrautrustning så handlar dessa ofta om saker som du inte nödvändigtvis kommer att behöva. Det handlar exempelvis om en bättre motor, en lyxigare inredning eller något annat som kan vara kul att ha. Om du vill få ned priset så bör du noga överväga om extrautrustning och eventuella tillval verkligen är nödvändigt.

Hitta bra erbjudanden för att leasa bil privat billigt

Att leasa privat är populärt och det blir hela tiden större och större. Enligt en undersökning som genomfördes av MRF, Motorbranschens Riksförbund, så slogs rekordet för antal nya bilar som leasades under 2015. Fler personer har fått upp ögonen för privatleasing och många leasingföretag har utnyttjat detta genom att lansera kampanjer och fördelaktiga erbjudanden. Du kan snabbt få ned din månadskostnad genom att själv hitta ett bra erbjudande och därmed leasa bil privat billigt. Speciellt om du väljer att leasa en mindre bil utan några onödiga tillval.

Räkna ut milantal – FÅ NED KOSTNADEN

Om du vill leasa bil privat billigt så kan du dra ned på månadskostnaden genom att välja så lågt miltal som möjligt. Ju fler mil du anger att du ska köra med bilen, desto högre månadskostnad blir det. Det kan dock snabbt kännas jobbigt att ange för lite mil eller att ständigt behöva räkna ut hur mycket du kan köra under månaden. Dessutom kan det snabbt bli dyrare än vad du planerade om du kör för mycket. Här kan det vara bättre att inte snåla och istället se till att du har gott om mil att använda. Du slipper både oroa dig för milen samtidigt som du även undviker de dyra avgifterna som de eventuella extramilen kan kosta dig.

Vårda din bil och läs avtalet

Du kan stöta på kostnader även efter att leasingavtalet är slut. När bilen återlämnas så kontrolleras den av leasingföretaget. De gör sedan en bedömning om bilen är i gott skick eller om den är onormalt nedsliten och har skador. Om de anser att den är för sliten, eller om de hittar skador och dylikt, så kan du räkna med en ganska hög kostnad och din förhoppning om att privatleasa bilen billigt grusas.

Det är väldigt viktigt att du kollar igenom avtalet ordentligt. Här ska du bland annat hitta vad som gäller när det kommer till normalt slitage, eventuell kostnad för extramilen samt vad som generellt ingår i avtalet. Konsumentköplagen omfattar inte privatleasing, vilket innebär att avtalen kan skilja sig väsentligt mellan olika företag. Med hjälp av dessa punkter kan även du leasa bil privat billigt.

Samarbete?

Vi är alltid intresserade av att komma i kontakt med nya samarbetspartners. Lämna din kontaktinfo här så hör vi av oss inom kort!

* Obligatoriska fält

Tack för din intresseförfrågan!

Vad kul du är intresserad av att samarbeta med oss på Bilon.se! Vi återkommer inom 48h.

Med vänlig hälsning
Bilon-teamet

Stäng